Groenten uit Edegem

Food journalist die graag van het leven proeft.

0

Augustus is een topmaand.

Waanzinnig wat een paar liter water, zon en een klein zaadje teweeg kan brengen. De laatste weken hoeven er geen groenten meer gekocht te worden ten huize Sallaets-Casteleyn. Dit weekend leek plots alles tegelijk klaar. Sla, rode biet, tomaat, rapen en courgettes. En het zijn beslist geen kleine exemplaren. Zo hadden we bvb een halve kilo bonen. Volgend jaar ga ik toch een berekenen hoeveel geld ik uitspaar aan groenten.

image

image

Ook in de serre gaat alles vrij vlot de goede richting uit. Na amper drie weken konden de eerste drie radijzen geoogst worden. Ook de koolsoorten, vruchtgewassen (aubergine, tomaat en courgette) en kruiden doen het goed in de serre. Wat me dan weer wel verbaasde was dat de slasoorten en de warmoes nog geen millimeter zijn gegroeid. Dit in contrast met de tuin in openlucht waar beide vrij weelderig groeien. Maar goed, het is mijn eerste keer in een serre, dus het blijft wat experimenteren.

image

image

Met de tuin en serre alles goed, met mijn trouwe leveranciers van eieren trouwens ook. Herinneren jullie je nog het kuiken dat ik kreeg enkele maanden geleden?

image

image

We waren toen al dikke vrienden en zijn dat nu nog altijd.

image

image

Ze is een fantastisch mooie kip geworden die sinds deze week eieren legt. Waarvoor hoera en een warme oproep naar mijn lieve collega’s: koop uw eieren niet meer in de winkel maar bij mij. Ik heb er echt veel te veel!

Trouwe lezers zullen trouwens al opgemerkt hebben dat de look van mijn blog wat veranderd is. Ik probeer hem zo optimaal mogelijk te maken zodat ik alles kan doen wat ik wil doen en zodat jullie alles kunnen doen wat ik verwacht dat jullie doen :-)
Maar aangezien ik geen held ben in html, duurt het prutsen iets langer.

Cheers,
R.

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
edegemgroentenkipkippenmoestuinserretuin

Robby Sallaets • 26 augustus 2013