Groenten uit Edegem

Food journalist die graag van het leven proeft.

0

Boer Jan!

Een moestuin waar je al je groenten en fruit uit kan halen is heerlijk. Enkel kan niet altijd alles voorradig zijn natuurlijk. Onze tuin bestaat vooral uit veel groenten en weinig tot geen fruit. Enkel wat aardbeien.
Daarom zijn we genoodzaakt om toch elke week om wat vers fruit en wat groenten te gaan die we zelf niet in huis hebben.
Zo passeren we elke zaterdagochtend op de Broechemsesteenweg (wanneer we de planten in de serre moeten gaan verzorgen) boer Jan. Jan is nog een echte boer die zoveel mogelijk eigen oogst verkoopt, en dat dan wat aanvult met groenten en fruit van op de vroegmarkt.
Verse en eerlijke groenten dus. Moest je in de buurt wonen, dan moet je er zeker eens langs gaan.

image

image

Wat ik me wel afvroeg was: ik zit dichter bij de bron, er is zelf veel arbeid, water en liefde in gestoken. Hoe zit dit nu met de prijs van al dat lekkers?
Voor onderstaand bakje betaalde ik 9,80€. Twee meloenen, een ananas, een groot bakje aardbeien en rode bessen, een komkommer en een bakje champignons.

image

Vlak erna moesten we nog even naar de supermarkt omdat een leven op groenten en fruit alleen nogal moeilijk is. Voor hetzelfde bakje groenten zou je in de Delhaize 14,65€ betalen.
Ik had wel gedacht dat het een beetje goedkoper zou zijn, maar 5€ goedkoper? Dat verbaasde mij wel. Nu goed, nog meer reden om naar boer Jan te gaan. Het goede, duurzame gevoel krijg je er volledig gratis bij.

Deze ochtend was het in Edegem ook de grote, jaarlijkse rommelmarkt.
Allereerst viel mijn oog op dit hele mooie boekje ‘Groenten’. “50 cent”: zei de verkoopster. “Geef maar mee” antwoordde ik. Top.

image

image

Met de twee glazen bakjes ga ik eens een poging wagen om zoiets te maken:

image

image

Ik ben wel niet zo handig in van die fijne dingen, laat staan dat ik er het geduld voor heb. We shall see.

En om af te sluiten nog deze kleine boodschap: Topkippen!

image

Cheers,
R.

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
boerjanduurzaamedegemgroentenkipmoestuintuin

Robby Sallaets • 1 september 2013