Groenten uit Edegem

Food journalist die graag van het leven proeft.

0

De magische spaghettipompoen!

Deze pompoen is bijna even magisch als de pompoen van Doornroosje. Nee, hij kan nog net niet in een koets veranderen, maar als je hem klaarmaakt haal je er een mooie pompoenpasta uit. Al dente dan nog wel.

Hoe dat komt?
Dat weet waarschijnlijk niemand. Door evolutie en het kruisen van rassen is deze pompoen ontstaan. Onbedoeld, maar niet ongewild. De natuur zit vol met magie.
En deze magie moest ik natuurlijk even uitproberen. Tevens het eerste recept dat ik op mijn blog durf te posten.

Dit is de bewuste pompoen.

image

Recept:

1. Snij het steeltje en de poep van de pompoen. Zo kan je hem stabiel laten rechtstaan en hem vrij makkelijk halveren.
Pas wel een beetje op met grote messen en kracht zetten, want zo’n pompoen werkt niet altijd even goed mee.

image

2. Verwijder de zaadjes. Terwijl je dit doet zal je al merken waarom ze deze pompoen de spaghettipompoen noemen. De zaadjes kan je aan de kippen geven of laten drogen om ze volgend jaar zelf te planten.

image

3. Leg ze in een grote ovenschaal waarvan je de bodem met wat water opvult. Sprenkel wat goede olijfolie op de pompoen, doe er ruim peper en zout op en steek ze ongeveer een uur in de oven op 200°.

image

4. Haal de pompoen uit de oven en schraap het vruchtvlees eruit met een vork. This is where the magic happens. Het vruchtvlees van de pompoen lijkt op fijne spaghetti.

image

5. Overgiet met wat goede gesmolten boter, rasp er wat verse parmezaanse kaas overheen en strooi kwistig peterselie in het rond.

image

6. En voila! Amper werk en belachelijk lekker.

Om dit zelf te proberen heb je uiteraard een spaghettipompoen nodig. Ik haal de mijne bij de serre waar ik een moestuin heb. Bestellen kan dus bij mij of je kan zelf een zoektocht ondernemen. De zoektocht is alvast de moeite waard.

Smakelijk,
Robby

Share the joy
  • 5
  •  
  •  
  •  
edegemmoestuinpompoenrecepttuin

Robby Sallaets • 11 november 2013