Groenten uit Edegem

Food journalist die graag van het leven proeft.

0

De nieuwe bewoonsters zijn gearriveerd!

Sneller dan verwacht zijn ze er: de nieuwe bewoonsters! Het zijn geen drie kippen geworden, maar twee. En ook geen zijdehoenders maar echte legkippen van het ras Marans Coucou. Een pak groter, dat is de reden waarom we voor twee zijn gegaan. De zijdehoenders waar we oorspronkelijk voor wilden gaan bleken zeer moeilijk te vinden en werd ons door een kenner bovendien last minute afgeraden.

Deze website werd ons aangeraden door Johan, waarvoor dank! We belden de man van de website even op en mochten meteen langskomen. Hij had zes verschillende soorten kippen zitten. allemaal rond de 20 weken oud. We besloten om te gaan voor de twee meest nieuwsgierige kippen die bovenal ook mooi waren.

Maar ik wil jullie niet langer in spanning laten, hier zijn ze!

Zoals je kan zien, is er één die wel heel kwaad lijkt. Dt is de meest nieuwsgierige en actieve van de twee. De andere is een klein beetje schuchterder, maar ook wel rustiger. In het begin kwamen ze er vrij schuchter uit, maar als ik ze nu bezig zie, lijkt het alsof ze hier al maanden wonen.

Ook mijn hond met haar jachtinstinct kwam even een kijkje nemen om dan erna weer te genieten van de zon.

voorlopig zijn het topbeesten, al heeft één van de twee al wel een ontsnappingspoging gewaagd.
Mijn wedstrijd om de meest originele drie kippennamen te vinden was een succes. al heeft er voorlopig niemand gewonnen aangezien ik nu op zoek ben naar een mooi duo :-)

De prijs blijft hetzelfde: 6 mooie eitjes van mijn kippen.
En dat deze prijs de moeite is kan je hieronder zien. We hebben al een eerste ei gekregen van kip X. Meteen twee dooiers!

Laat die eitjes maar komen!

Cheers,
R.

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
edegemkiptuin

Robby Sallaets • 1 april 2013