Groenten uit Edegem

Food journalist die graag van het leven proeft.

0

Grow my darlings, grow!

“Voorgekweekte plantjes kopen is niet vals spelen.” zeiden de twee tuingoeroe’s Bartel Van Riet en Wim Lybaert op TV. Ik ben van dezelfde mening. Zeker als de winter meer dan een maand langer duurt dan verwacht. Daarom begaf ik me vorig weekend naar Maalderij Van den Bergh in Edegem op zoek naar nieuwe planten voor mijn moestuin.
Een tof plaatselijk bedrijfje waar je alles kan vinden voor tuin, dier en brood. Ook zeer vriendelijke werknemers die zelfs af en toe tegen hun eigen winkel durven spreken om hun klanten toch maar het beste aan te bieden. En dat valt uiteraard zeer te appreciëren.

In elk geval hadden ze een mooie keuze van planten klaarstaan in hun magazijn. Nu heb ik al een mooi plan van hoe mijn moestuin eruit moet zien, dus heel veel kon ik ook niet kopen. Ook moet er rekening gehouden worden met wisselteelt. Zo moeten alle koolgewassen bij elkaar staan, alle  peulgewassen, bladgewassen, vruchtgewassen en wortelgewassen. Er zijn uiteraard uitzonderingen. Zo heb ik bloemkool bij mijn sla gezet. Dit zou normaal niet veel kwaad moeten kunnen. Sommige combinaties zijn zelfs meer dan ideaal. Zo jagen sommige kruiden tussen de planten bepaalde parasieten weg.
Kortom, niet zomaar kopen wat mooi en lekker is, maar ook rekening houden met de groentenburen.

Dit zijn enkele foto’s van de nieuwe aanwinsten: verschillende soorten sla, venkel, bloemkool, aardbeienplanten en een stekenbezenplant. 

En zo ziet het eruit in mijn moestuin. Toch al wat indrukwekkender dan wat kleine groene scheutjes.

Ook kreeg ik van de vriendin van mijn papa enkele stekjes sla.
Eens zien of we die ook een mooi leven kunnen geven.

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
bloemkooledegemgroentenMaalderij van den berghmoestuinSLAtuinvenkel

Robby Sallaets • 21 april 2013