Groenten uit Edegem

Food journalist die graag van het leven proeft.

0

Halleluja, zon!

Al was het maar één bescheiden dag, het heeft deugd gedaan. Zeker voor de planten.
Plots komen de radijzen en sla met hun kopjes boven de grond, leven de kruidenbakken weer helemaal op en heb ik plots weer hoop dat ik in de zomer een grote BBQ kan houden met enkel zelfgekweekte groenten.
Daarom heb ik nog wat meer sla, radijzen en pastinaak in de grond gestoken. En oh ja, de vriendin vond dat het tijd werd voor verse bloemen!

Even wat jammer nieuws, het bieslookplantje dat vol zat met bladluizen heb ik weggegooid. Je zag het langzaam maar zeker verslappen. Nu ben ik ook bang dat ze zich verplaatst hebben naar de kervel aangezien deze plots ook wat mistroostig erbij ligt. De planten die het wel goed doen zijn de dille, basilicum en peterselie. Verrassend genoeg ook de munt. Van deze plant heb ik zelfs een stekje weggenomen om hem te vermeerderen. Met succes dan nog!

Ook doen twee van de drie kleine potjes van Tim en Sarah het goed. In het ene potje komen twee pompoenplantjes al stevig naar boven, in het andere potje begint de Koreaanse munt aan de groei.

Ook de kippen zijn toppers in wording. Eéntje legt ongeveer elke dag een eitje. De andere is volgens mij iets jonger en vraagt nog wat geduld. Enkel heb ik nog geen naam voor de dames. Betty en Boop zijn voorlopig de favoriete namen. Al stuit dat hier en daar op wat weerwerk.

Nu hopen dat ze snel allebei beginnen leggen, dan begin ik een handel in verse eieren!

Wie wilt er een paar?

Cheers,
R.

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
edegemeigroentenkippenmoestuinzaden

Robby Sallaets • 10 april 2013