Groenten uit Edegem

Food journalist die graag van het leven proeft.

0

Het lekkerste geheim van Edegem/ Kontich

Deze blogpost is een soort van beloning voor alle mensen die mijn blog lezen, die in de buurt van Edegem/Kontich wonen en die verlekkerd zijn op braambessen. Je weet wel, die heerlijke bessen die als je ze op het juiste moment plukt enorm zoet en lekker zijn.

image

Ik heb namelijk een fantastische plek ontdekt waar ze met kilo’s groeien en waar je ze zo kan gaan plukken.
Iedereen kent vast wel de fun in Kontich en de Delhaize een beetje verder? Wandel eens van het ene naar het andere en kijk opzij de haag in. Wat zie je daar dan hangen? Idd, duizenden braambessen waar je in de winkel voor een piepklein bakje 4€ voor moet betalen.

image

uiteraard ben ik er al bessen gaan plukken voor er een stormloop op gang komt. Op nog geen 10 minuten plukten we meer dan een halve kilo braambessen bij elkaar.

image

Nu wat doe je met zoveel braambessen?
Gewoon opeten. Of er massa’s confituur van maken natuurlijk!
En dat is wat Kirsten ook heeft gedaan. Ze heeft meteen ook maar een pot aardbeienconfituur gemaakt. Moeilijk is dat niet. Halve kilo fruit, zelfde hoeveelheid suiker (ze hebben zelfs een speciaal soort suiker om confituur te maken en mijn bomma zegt dat die nog beter is!) klein beetje water en citroensap erbij om het niet té zoet te laten smaken en klaar is Kirsten.

image

Deze ochtend werd de confituur aan een eerste test onderworpen. Met glans geslaagd!

image

Dus beste inwoners van Edegem en Kontich, niet twijfelen en braambessen gaan plukken. Maar laat ook nog een beetje voor mij over he. Kunnen we dat afspreken?

Cheers,
Robby

Share the joy
  • 1
  •  
  •  
  •  
confituuredegemkontichmoestuintuin

Robby Sallaets • 3 september 2013