Groenten uit Edegem

Over groenten kweken, oogsten, koken en opeten.

0

Januari. Wat een rotmaand.

Dit moet zo ongeveer de saaiste maand zijn in de moestuin. In november heb ik de hak en de schoffel neergegooid en was ik even blij dat de drukte van de moestuin ging liggen. Me even geen zorgen maken om onkruid,  bemesting of al dan niet oogsten. Tot midden december heb ik gepauzeerd. Dan ben ik snel nog eens een kijkje gaan nemen om wat spruiten, boerenkool en de laatste rode biet te oogsten.

16117887_10154910172374929_2066889486_n

Maar nu zijn we midden januari. En nu kriebelt het. Het kriebelt om terug te beginnen. Twee maanden niet moestuinieren is meer dan genoeg. Een nieuw jaar, dat vraagt om nieuwe groenten, dat vraagt om meer groen op mijn veld, dat vraagt om opnieuw met mijn handen in de aarde te zitten. Ik probeer mijn enthousiasme nog wat te bevredigen door het kopen van nieuwe soorten zaad, het uittekenen van moestuinplannen en mijn nieuwsbrieven voor te bereiden van de zaadpakketjes die ik verkoop. Ook dit jaar doen er weer meer mensen mee dan gedacht/gehoopt. Als alles goed gaat, genieten een paar honderd mensen dit jaar van kilo’s groenten.

16143920_10154910171649929_1630345482_n

Maar dit alles is niet genoeg. Er gaat niets boven de eerste zaden in de grond steken en ze langzaam maar zeker te zien groeien. Om de eerste groenten te oogsten. Om groenten uit te delen aan andere mensen. Want ja, ik stoef graag met mijn groenten. Om eerlijk te zijn is dat ook een reden waarom januari een rotmaand is. Niet enkel kan ik door de koude nog niet beginnen zaaien en planten, ik heb ook al twee maanden groenten uit de supermarkt gegeten. En voor de mensen die een moestuin hebben en een heel jaar door het verschil proeven, jullie weten hoe groot dat verschil is.

16128732_10154910174374929_1821737780_n

Dus om mijn moestuinhonger nog even te stillen ben ik op zoek naar tips/suggesties voor zaad. Help me om van januari minder de rotmaand te maken dan hij nu is. Geef me mooie ideetjes voor de moestuin. Ik heb al eens graag een specialleke of 5 in de moestuin. En veel kleur.  Dus zeg me lieve moestuinvrienden, welke groente moet ik dit jaar in mijn moestuin zetten?

Cheers,
R.

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
edegemgardengardeninggroentenmoestuin

Robby Sallaets • 17 januari 2017

Geef een reactie

Login with your Social ID

Your email address will not be published / Required fields are marked *