Groenten uit Edegem

Food journalist die graag van het leven proeft.

0

Lap… naar Lapland!

Lap, het weer blijkt elk jaar opnieuw onvoorspelbaar te zijn. Door het aanhouden van de vorst kan ik uiteraard nog niet beginnen met  zaaien. Hierdoor schuift mijn planning een drietal weken op. Toch hoop ik volgende week toch al enige vorm van vooruitgang te maken. Ik ga in elk geval morgen naar een lezing voor mensen die willen starten met een moestuin.  Daar zullen ze me wel goede raad kunnen geven.
Ondertussen beweegt er nog wel van alles in de tuin. Vooral vogels. Zo spotte ik vandaag de Groene Specht. Schoon beest.

Alleen gevaarlijk lijkt me…

Als de flora in eigen tuin niet mee wil, dan moeten we maar uitkijken naar flora in het buitenland.
Buiten het officiële boeken en het aanvragen van verlof staat het zo goed als vast dat we op reis gaan naar Lapland in juni.
Een ‘fly and drive’ vakantie. Landen in Rovaniemi (Fins Lapland), om dan van daaruit twee weken lang met de auto Noord-Scandinavië te verkennen. Wat ik allemaal ga zien? Indrukwekkende landschappen, rendieren, de kerstman, de Lofoten, (hopelijk) walvissen,… Als je nog meer jaloers wil worden en er meer over wil lezen, dan kan je hier het hele programma bekijken.

Het lijkt me onnodig te zeggen dat ik er al verschrikkelijk veel zin in heb.
Daarom bezocht ik deze ochtend Moose in the city. Een echte concept store rond Scandinavië. Deze winkel is een ode aan de Scandinavische way of life. Design en kwaliteit gaan hier hand in hand met telkens een knipoog naar de natuur.
Je vindt hier niet enkel hippe kledingmerken uit het Noorden die je beschermen tegen de kou, maar ook design, accessoires en boeken. Dit alles uiteraard met een link naar Scandinavië. En als dit alles nog niet genoeg is, bieden ze ook de service van een reisbureau. Je kan er alle info krijgen die je maar wil over je droomreis naar het Noorden.
je kan voor meer info ook een kijkje nemen op hun Facebook pagina.
Maar als ik jou was, dan zou ik gewoon ter plaatse een kijkje gaan nemen.
Dit was alvast mijn buit deze ochtend.

Mij zien ze daar zeker nog eens terug voor ik  vertrek naar Lapland!
Hopelijk volgende keer wat meer nieuws over de vooruitgang in de tuin.

Cheers,
R.

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
laplandmooseinthecitytuinvogel

Robby Sallaets • 23 februari 2013