Groenten uit Edegem

Food journalist die graag van het leven proeft.

0

Lekker klassiek van Studio 100

Studio 100, vooral bekend door zijn entertainment voor kinderen stuurde me een mail of ik zin had om een kijkje te gaan nemen op Lekker Klassiek. Na de musicallproductie van ’14-’18 opnieuw entertainment voor een meer volwassen doelgroep. Deze keer in de vorm van klassieke muziek gecombineerd met lekker eten van de Njamchefs.Een beetje niche misschien, maar best slim om beide aan elkaar te koppelen.  Want ook al ken je weinig tot niets van klassieke muziek, wie eet er nu niet graag iets lekkers terwijl er op de achtergrond mooie muziek speelt in een idyllisch decor?

Ik ben zo iemand die weinig kent van klassieke muziek maar wel graag lekker eet. Dus ik besloot me te laten verrassen. De locatie kent na Tomorrowland en de Warmste Week wel iedereen: namelijk De Schorre in Boom. Een plek aan het water die je zelfs met weinig toeters en bellen mooi kunt aankleden. Het was Tomorrowland niet, maar over het hele terrein liepen (of dreven) wel speciaal aangeklede creaturen rond die de dode momenten opvulden en verrasten met aria’s.

  

Maar goed, er was veel meer dan enkel dode momenten die opgevuld werden natuurlijk. Zo kreeg Jef Neve als gastheer carte blanche om de podia te vullen. Op zo’n momenten is het wel interessant dat ik er weinig van ken. Dat tempert de verwachtingen en dan kan het alleen maar beter worden. Dat was ook op Lekker Klassiek het geval. Eerst werd ik letterlijk weggeblazen door het Koperensemble O’Brass.

Daarna deed Jef Neve zelf zijn ding samen met Liebrecht Vanbeckevoort, laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd. Heerlijke muziek om met een cocktail van Manuel Wouters en gerechten van Jan Buytaert, Julie Baekelandt en Johan Segers in het gras te gaan zitten.

Cocktail van Manuel Wouters op basis van watermeloen, gember, groene thee, honing en sake.

Kabeljauwbeignets met verse tartaar en frietjes met een kruidenmayo van Jan Buytaert.

Brushetta’s van Julie Baekelandt. Eén met holsteiner rund en de andere met auberginekaviaar.

 

Oosters buikspek met gebakken paksoi van Johan Segers.

Dan was het tijd om met een volle maag te genieten van de laatste twee optredens. Allereerst was er op het kleine podium opera te horen. Verschillende aria’s met solisten Ana Naqé, Anja Van Engeland, Agris Hartmanis en Adrian Fernandes, met aan de piano Koen Wellens. Jongens toch, wat een stemmen. Toen werd het voor de eerste keer pas echt stil in De Schorre in Boom.
Want dat was denk ik het enige waar ik wat last mee had. Het is klassieke muziek in een festivalsfeer. Wat wil zeggen dat je soms heel geconcentreerd naar de muziek probeerde te luisteren terwijl er naast je mensen babbelden over de school waar hun zoon naartoe ging of iemand verderop een sigaret opstak. Een beetje storend soms. Maar dat maakte de muziek niet minder mooi natuurlijk.

Als laatste waren er pannenkoeken van Roger Van Damme en een groots slotconcert met symfonisch orkest La Passione o.l.v. Dirk Brossé, het koor Vivente Voce en tal van solisten die al in de vorige optredens een rol speelden. Een aantal kippenvel momenten en een groot, terecht applaus later was het half 12 en was het klassieke festival ten einde.

Persoonlijk vind ik dat dit soort ‘populair’ klassieke festival wel een plekje mag hebben in de drukke Belgische festivalzomer. Het nodigt uit om mensen klassieke muziek te laten ontdekken en appreciëren. Mijn verwachtingen qua muziek werden in elk geval meer dan ingelost. Qua eten bleef ik hier en daar een beetje op mijn honger zitten. Niet qua kwaliteit van eten, want er liepen genoeg sterren rond in De Schorre. Maar soms liepen de wachttijden, zelfs voor een drankje of voor het terugbrengen van de glazen, hoog op. Bovendien vond ik alles nogal prijzig, zeker gezien de portie. Maar dat kon de pret niet drukken.
Volgend jaar ga ik in elk geval terug, het was plezant.

 

Share the joy
  • 10
  •  
  •  
  •  
njam boom

Robby Sallaets • 27 augustus 2017

Geef een reactie

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work