Groenten uit Edegem

Food journalist die graag van het leven proeft.

0

Lentekriebels in de moestuin

Iedereen die een tuin of een moestuin heeft, zal dit volmondig beamen. Vorig weekend is het nieuwe moestuinseizoen officieel van start gegaan. Geen druppeltje regen, een fijn lentezonnetje en temperaturen tot 10 graden.
Dan mag je al bij je thuis wat paprika’s of erwten hebben voorgezaaid, het is pas vorig weekend dat de echte kriebels er waren om de tuin in te duiken en de eerste voorbereidingen te treffen voor het nieuwe moestuinseizoen.

Zaterdag beleefde ik nog avonturen met mijn dochter buiten de moestuin die zowat elke krant haalden.

Zondag dook ik in de namiddag met een heerlijk zonnetje de moestuin in.
Uiteraard kun je nog enkele weken wachten, maar ik hou wel van het gevoel van een volledig opgeruimde tuin zodat je meteen met een schone lei van zwarte grond kunt beginnen.
Dat was dan ook het eerste werkje op de planning. Mijn drie verhoogde bakken en de paadjes ertussen proper maken en voorzien van verse compost. Gelukkig kreeg ik wat hulp van verse partner in crime in de moestuin: Elfi. Zij gaat ongetwijfeld voor wat meer kleur in mijn moestuin zorgen. Ik liet ze ook mee zaadjes kiezen en zij koos resoluut voor karma pepers en ying-yang boontjes. Zo is de toon uiteraard meteen gezet!


Maar dus bakken proper maken en voorzien van compost. Check. Het vergane onkruid van vorig jaar bijeen binden en klaar leggen op een stapel voor de groendienst. Check.
Het inspecteren van de overlevers van de winter van ’18. Check. Wat spruitjes, groene kolen, snijbiet, prei, rode biet en peterselie overleefden deze winter. Best leuk, want zo hoef ik niet al mijn groenten bij de boer te gaan halen.

En omdat het ook al heel erg kriebelde, moest er ook nog iets geplant worden. Omdat ze geen kouschijters zijn en ook wel omdat er niets boven eigen uitjes gaat, viel de keuze op een hele hoop plantuien. Twee verschillende rassen. Beide enorm geschikt om te bewaren.
Hoe ik ze plant, kun je hier lezen.


En dan last but not least nog wat groenten oogsten bij de ondergaande zon.
Als dit moestuinseizoen in zoveel schoonheid eindigt als de eerste zonnige dag in de moestuin, dan gaan we een mooi seizoen tegemoet!


(Al hoorde ik wel net dat het de volgende twee weken nog serieus gaat vriezen. Fingers crossed dat mijn eerste plantuitjes dat overleven!)

Cheers,
R.

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
edegemgardengardeninggroentenmoestuinserretuin

Robby Sallaets • 20 februari 2018

Geef een reactie

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work