Groenten uit Edegem

Food journalist die graag van het leven proeft.

0

7 tips voor de Dag van het Naakt tuinieren

Aha, de eerste zaterdag van mei. Dé hoogdag voor elke tuinierder want dan is het World Naked Gardening Day. Dit jaar voorspellen ze slecht weer. Voor sommige deelnemers een vloek, voor de meeste buren van deze deelnemers waarschijnlijk een zegen.

De dag bestaat al sinds 2005. De bedenker en organisator is Mark Storey, een schrijver bij het magazine Nude & Natural. Een nudistenmagazine dat elk kwartaal verschijnt. Zelf is hij ermee begonnen omdat hij graag in zijn blootje rondloopt. Hij zegt dat we deze dag vooral niet te serieus moeten nemen en ver weg van politiek moeten houden. Ik hoop dan weer dat de politiekers zich ook ver weg van deze dag houden.
Hoewel World Naked Gardening Day elke eerste zaterdag van mei valt, is dit niet voor de hele ‘world’ het geval. In Nieuw-Zeeland vieren ze dit heuglijke event het laatste weekend van oktober omdat het weer zich er dan beter toe leent.

Omdat zo’n dag naakt tuinieren toch net iets anders is dan een gewone dag, zet ik graag wat tips op een rijtje zodat je die dag zonder kleerscheuren (badumtsshhhh) doorkomt.

 1. Het wordt slecht weer. Niet gigantisch koud, maar kledij aantrekken is op World Naked Gardening Day alvast geen optie. Zorg er dus voor dat er hete thee, een warme douche en een dekentje op je staan te wachten na de activiteiten.
 2. Het is geen rocket science, maar er zijn waarschijnlijk betere dagen om rozen te snoeien of te planten. Ook blijf je het beste uit de buurt van cactussen en brandnetels.
 3. Tuinieren gaat soms gepaard met het gebruik van snoeischaren, heggenscharen of andere tools. Dus kun je best wel wel wat bescherming gebruiken. Als je toch besluit om iets te trimmen, let dan op dat je niet net iets te veel trimt.
 4. In het begin is naakt rondlopen wat wennen, maar na een tijdje wen je er wel aan. Wanneer dat gebeurt, vergeet dan niet om van dat vrije moment te genieten.
 5. Het mag dan een hoogdag zijn in de moestuin, naakt rondlopen is en blijft strafbaar. Wie weet heb je geluk en woon je in een buurt die heel open minded is of heb je een volledige privétuin. Dan hoef je je geen zorgen te maken. Maar als je haag tot op heuphoogte komt en er twee tuinen verder minderjarige meisjes spelen is het misschien niet zo’n goed idee om naakt rond te lopen. Been there, done that. Mijn excuses.
 6. Pas als man op voor loslopende kippen.
 7. Als een cameraploeg je belt en ze vragen of ze je naakt mogen komen filmen, doe dit niet. Het achtervolgt je de rest van je leven.

Veel plezier dit weekend!

Share the joy
 •  
 •  
 •  
 •  
edegemgardengardeninggroenten

Robby Sallaets • 30 april 2020