Groenten uit Edegem

Food journalist die graag van het leven proeft.

0

Project kruidentuin

Men neme een zinken vat, wat potgrond en een hoop kruiden met dezelfde behoeften. Giet al deze ingrediƫnten bij elkaar en je hebt een mooie kruidentuin.

Het zinken vat was een cadeau van iemand die het niet meer nodig had, de plantjes van Van Uytsel in Kontich.
Relatief goedkoop ook. 2,5 euro telkens voor de oregano, tijm en rozemarijn. 6,5 euro voor laurier.
En het goede van al is: deze planten blijven jaar in, jaar uit verder groeien en bloeien en verspreiden op de koop toe ook een heerlijke geur.

Eerst werd het vat zo goed mogelijk roestvrij gemaakt. Nadien werden er onderaan enkele gaatjes in geboord om ervoor te zorgen dat het water weg kan. Wat potgrond mengen met de juiste meststoffen en extra kalk. En hop, alle kruiden konden erin.
De kalk en meststoffen zijn belangrijk omdat deze planten oorspronkelijk een iets zuidelijker klimaat gewend zijn. Te nat is niet goed voor de planten, te koud eigenlijk ook niet. Maar ze zijn winterhard, dus ik vermoed dat ze deze (hopelijk) laatste koude week van het jaar wel overleven.

Binnen hebben we ook nog een muntplantje geplant. Wanneer het weer iets warmer is zetten we het buiten bij de rest. Wel in een pot, muntplantjes zijn woekeraars en voor je het weet heb je een tuin vol munt.

image

image

image

image

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
kruidenlauriermoestuinoreganorozemarijntijmtuin

Robby Sallaets • 10 februari 2013