Groenten uit Edegem

Food journalist die graag van het leven proeft.

0

The Gardians: kruidenplantjes aan huis geleverd

Niet zo heel lang geleden zag ik op Instagram een post passeren die meteen mijn aandacht trok. Een post met kleine plantjes in kleurrijke minibloempotjes.
Het zag er best schattig uit en het leek net op kleine stekjes van een plant.

Maar dat was het helemaal niet. Het waren kleine kruidenplantjes. Mooi opgekweekt. Toen ik verder las, zag ik dat het van The Gardians was. Een groep ambitieuze, jonge mensen die naar de ideale manier op zoek zijn om verschillende soorten planten (kruiden, orchideeën en jungle plants) met een pakketje tot aan je deur te krijgen. Dus trok ik mijn stoute schoenen aan en vroeg ik of ik ook zo’n pakketje kon krijgen. Geleverd met de post. Easy as that!

Zo claimen ze dat de planten in hun pakketje 7-10 dagen goed blijven in hun verpakking. Dit doordat ze samenwerken met Hishtil. Een innovatief bedrijf dat technologie inzet om zo sterk mogelijke planten te krijgen. Dit in combinatie met een op maat gemaakte verpakking waarin ze een soort gecontroleerde micro-omgeving creëren zorgt er dus voor dat de planten hun reis perfect overleven.
Ik geloof nooit dat de kruidenplantjes die ik kreeg 10 dagen onderweg zijn geweest, maar ik moet wel eerlijk toegeven dat ze er gezond en mooi uitzagen toen ik ze uit de doos haalde. Wat op zich al een hele prestatie is als je weet dat kruidenplanten uit de supermarkt met moeite 5 dagen overleven.

Ik denk dat daarin ook het grote verschil ligt met kruiden uit de supermarkt.
Die zijn door middel van technologie zo snel mogelijk opgekweekt om op één moment in hun leven kort maar krachtig te pieken.
De kruiden van The Gardians zijn net gemaakt om sterk te zijn en de eerste reis te overleven en dus (naar mijn gevoel) ook wel tegen een stootje gaan kunnen in mijn moestuinbakken. Al zal de toekomst dat natuurlijk uitwijzen.

Er zijn dus ook orchideen en jungle plants, maar dat is minder mijn ding. Maar er zijn wel drie verschillende kruidenmixen. De salade-mix, De Italian-mix en De Tea-mix.
Ik kreeg van de lieve Gardians een Italian-mix en een Tea mix.
Elke mix komt in dozen van 6 of 18. Dat hangt wat van je ambities af denk ik.
En zeg nu zelf, van zo’n pakjes krijg je toch goesting om aan de slag te gaan?

Perfect voor iedereen die niet van nul wilt beginnen en een quick start wilt maken zeg maar.
Uiteraard zijn die plantjes allemaal voor mij alleen wat veel, dus heb ik mijn collega’s op de werkvloer er maar gelukkig mee gemaakt.
Ik stuurde een mailtje en na ongeveer 23 seconden stond mijn werkkot vol volk en waren alle plantjes weg!
De meeste plantjes leven zelfs nog. Sommige collega’s zijn wat vergeetachtig zie je.
Een eerste reeks plantjes is ondertussen ook online te koop. Of geweldig om te geven als cadeau!

echt waar, mijn moestuinhart maakt vreugdesprongetjes van zulke initiatieven. Alles wat ervoor zorgt dat mensen makkelijk hun eigen groenten of kruiden kunnen opkweken en de kruiden uit de supermarkten links laten liggen –> geweldig!
Neem zeker eens een kijkje en wie weet drinken we binnenkort samen thee van je eigen kruiden.

 

Share the joy
  • 46
  •  
  •  
  •  
edegemgardengardeninggardiangroentenmoestuintuin

Robby Sallaets • 5 april 2018

Geef een reactie

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work