Groenten uit Edegem

Food journalist die graag van het leven proeft.

0

Tijd om terug de handen vuil te maken

Zoals jullie misschien hebben gemerkt (of niet gemerkt) was het de voorbije maanden een pak stiller hier. Daar waren verschillende redenen voor. Dit is er één van:

13686598_10154348510984929_8806516638281158361_n

Zo’n baby maken en dan uiteindelijk krijgen is een onwaarschijnlijk mooie en intense belevenis. Wonderwel zijn we er in geslaagd om de braafste baby ooit te maken. Echt waar, dat slaap goed, eet goed en lacht bijna de hele dag door. Maar uiteraard kruipt er ook veel tijd in. Verzorgen, troosten, pampers verversen, verse groente – en fruitpapjes maken en uiteraard zoveel mogelijk tijd nuttig besteden om ze in haar eerste 7 maand al deugnieterij bij te brengen.

Al die zaken worden met de grootste liefde gedaan, maar daardoor bleven er andere zaken al eens liggen. Niet in de eerste plaats het bloggen, maar de moestuin zelf. En aangezien ik over mijn moestuin blog, viel er weinig te vertellen. Niet dat er niets gebeurde in mijn moestuin, maar door het verschrikkelijke weer (eerst veel regen en dan weer heel veel zon) liepen de dingen niet zoals ze zouden moeten gaan in de moestuin. Veel groenten schoten door, rotten weg, werden opgegeten door woelratten en spitsmuizen en tot overmaat van ramp deed het onkruid meer dan zijn best om de echte groenten te verdringen. Met als resultaat een wildernis en groenten waar ik liever over zweeg. Wat ik dan ook heb gedaan.

Ik was niet alleen hoor. Vanuit alle hoeken las ik hoe moestuintjes in België het zwaar te verduren kregen en hoe eigenlijk iedereen in zak en as zat. Ik incluis. Ik dacht zelfs op een gegeven moment om te stoppen. Het moestuinieren was genoeg geweest en ik zou wel iets anders vinden om mij bezig mee te houden. (De beste Pokémontrainer worden ofzo).

Kwam daar nog eens bij dat ik op het geweldige idee kwam om twee maanden voor de geboorte van mijn dochter te beginnen met zaadpakketjes te verkopen en daarbij maandelijkse nieuwsbrieven te voorzien. Om mijn allereerste klanten niet teleur te stellen, heb ik wel veel tijd en energie in de neiuwsbrieven gestopt. Zij hadden immers betaald voor een service die ik had beloofd. Zij hebben er allemaal mee voor gezorgd dat de zadenpakketjes een vliegende start hadden genomen. Waarvoor dank aan al die geweldige eerste kopers, maar waarvoor ook mijn excuses, want mede daardoor was er hier weinig beweging. Maar daar komt nu verandering in, tijd om terug mijn handen vuil te maken.

Screen Shot 2016-08-21 at 17.25.26

Uiteindelijk mag ik niet vergeten waarom ik deze blog in eerste instantie ben gestart.
Ik doe dit niet om mijn eigen avonturen in de kijker te zetten. Laat staan dat ik dit doe waarom zoveel bloggers beginnen bloggen: voor de gratis spullen en om de titel influencer te krijgen.
De enige reden waarom ik hier zit is om mensen enthousiast te maken. Enthousiast om zelf aan een moestuin te beginnen. Als bron van inspiratie of als motivator, maakt niet uit. Ik wil dat iedereen op zijn minst een aantal groenten uit eigen tuin/balkon/… eet. Dat is de enige échte reden waarom ik mijn handen vuil maak.

Daarom dus vanaf vandaag opnieuw meer beweging hier. Meer beweging, meer vuile handen, meer groenten. Uiteindelijk winnen we er allemaal bij.

Cheers,
Robby

PS: Ik ben op zoek naar iemand die met een remorque mij even uit de nood zou kunnen helpen volgende zaterdagochtend. Een jaar lang gratis groenten komen oogsten in mijn moestuin is de welverdiende beloning!

 

Share the joy
  • 13
  •  
  •  
  •  
edegemgardengardeninggroentenmoestuintuinvegetables

Robby Sallaets • 21 augustus 2016

Geef een reactie

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work