Groenten uit Edegem

Food journalist die graag van het leven proeft.

0

Waar vind ik het ideale ‘groene’ cadeau?

Ik mocht nog eens een blogpost schrijven voor 2dehands.be. Ofwel kunnen jullie doorklikken naar hun blog, ofwel lezen jullie het hele verhaal hier.

Robby Sallaets van Groenten uit Edegem zit een heel jaar door tussen het groen in zijn moestuin. Om anderen te overtuigen ook wat meer groen in huis of tuin te halen, verrast hij ze graag met een cadeau van 2dehands.be.

Robby Sallaets (28) is naast copywriter in een reclamebureau een échte moestuinierder. Hij proefde als kind de groenten van zijn grootvader en sindsdien weet hij dat de beste groenten uit eigen tuin komen. Nu wilt hij zo veel mogelijk mensen goesting doen krijgen om zelf de handen uit de mouwen te steken.

Op 2dehands.be vind je meer dan je eigenlijk zoekt. Zo ga ik vaak online op zoek naar tweedehands spullen om ze aan iemand cadeau te geven. Steeds zoek ik cadeaus die mensen aanzetten om meer groen in huis te halen of actief in de tuin bezig te zijn. Groene vingers stimuleren zeg maar.

Tips van Robby:

“Durf eens verder te kijken dan één bepaalde categorie. Dikwijls stuit je zo op verborgen schatten”

Als je iets zoekt dat met de tuin te maken heeft is het logisch dat je eerst naar de categorie ‘tuin’ gaat. Maar waarom kijk je eens niet tussen de boeken? Voor een prikje vind je daar een boek van Bartel Van Riet of Angelo Dorny. Of bekijk het groter en surf eens naar de categorie ‘landbouw en tuinbouw’. Daar vind je de mooiste bakjes om planten in te zetten of oude aardappelemmers die in geen enkel tuinhuis misstaan.
Of wat dacht je van antiek? Meer dan 4000 vazen wachten daar op jou. Van de grootste kitsch tot geweldig design. Net zoals wereldbollen of ladders waar je planten op kan plaatsen.

“Enkel je verbeelding kan je tegenhouden. Een ladder kan evengoed dienst doen als een mooi plantenrek”

238099998-mooie-houten-ladder

 

Eens je de smaak te pakken hebt, zoek je nergens anders cadeaus meer. Je spaart er niet enkel geld mee uit, de kans dat je met het origineelste cadeau van het feestje aankomt is plots veel groter.
Het enige nadeel is dat je waarschijnlijk meer cadeaus aan jezelf geeft dan aan iemand anders met de gigantische keuze die je online vindt. Maar goed, “elk nadeel eb zen voordeel” zei een groot voetballer ooit. Hij had gelijk.

Veel succes!

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
edegemgardengardeninggroentenmoestuintuin

Robby Sallaets • 16 juli 2015

Geef een reactie

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work