Groenten uit Edegem

Food journalist die graag van het leven proeft.

0

Wie zaait zal oogsten.

In een blogpost enkele maanden geleden plantte ik mijn eerste radijsjes.
Enkele weken geleden haalde ik de allereerste volgroeide radijs boven en deze week heb ik voor de eerste keer een volwaardige oogst boven gehaald. Ik moet zeggen dat ik echt wel tevreden en blij verrast was door de zaden van ‘De nieuwe Tuin’. Ze beloofden veel variëteiten, ik kreeg veel variëteiten.

image

Moesten jullie je nu afvragen welke de lekkerste waren, dan vind ik persoonlijk de ronde gele en de lange witte de lekkerste. Pittig, maar zoet. Maar uiteindelijk: des goûts et des couleurs… :-)

image

Wat ik ook een dikke maand geleden in de grond stopte, waren twee bloemkoolplantjes. Ze kregen allebei dezelfde goede zorg, toch is één ervan er niet zo goed aan toe. Zeker vergeleken met de andere plant. Die bloeit enorm mooi en groot was dan ook de verrassing toen ik plots een mini-bloemkooltje ontdekte tussen de bladeren.

image

image

image

Niet alles is een succes, maar als één op de twee groenten goed gaan in mijn eerste jaar in de moestuin zal ik al een tevreden man zijn.

Cheers,
R.

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
bloemkooledegemgroentenmoestuinradijstuin

Robby Sallaets • 20 mei 2013